Despre

Despre Maramures

Situat in partea nord-vestica a Romaniei, la granita cu Ucraina, Maramuresul este locul unde traditiile stramosesti, portul popular si arta veche se pastreaza ca nicaieri in alta parte a Romaniei.

Zona Maramures ofera foarte multe locuri care merita sa fie vizitate, precum:

adjust

Cimitirul Vesel din Sapanta

Este unic in lume, uluind prin originalitatea sa, crucile din lemn sculptate si pictate de mesterul popular Stan Patras, l-au transformat intr-un adevarat muzeu. Coloritul crucilor si textele pline de umor reliefeaza ipostazele esentiale ale vietii si scoate in evidenta vigoarea spiritului nemuritor romanesc.
adjust

Borsa Maramures

Statiunea se gaseste la poalele Muntilor Rodnei si Maramures, beneficiind de un cadru natural deosebit de atragator si de numeroase resurse turistice naturale. Este situata la 91 km de Sighetu Marmatiei, 156 km de Baia Mare si 10 km de Pasul Prislop, care face legatura între Maramures si Bucovina.
adjust

Sighetu Marmatiei

Este situat in partea de nord a Maramuresului si se afla la 55 km de Baia Mare si la 75 km de Borsa, multa vreme cel mai important centru cultural al Maramuresului. Muzeul Maramuresului reprezinta obiectivul turistic central, cu cea mai importanta sectie de etnografie care expune unelte si instalatii legate de principalele mestesuguri traditionale (unelte agricole, unelte legate de arta tesutului, cergi, icoane, masti, ceramica).
adjust

Viseu de Sus

Se afla la 60 km de Sighetu Marmatiei si la 18 km fata de Borsa. Orasul insusi constituie un obiectiv turistic, prin centrul sau bine ingrijit cu spatii verzi, prin constructiile noi alaturi de cele traditionale in care abunda elementele arhitectonice din lemn.
adjust

Biserica Barsana

Intra in topul celor mai inalte constructii de acest tip din Europa, fiind un exceptional punct de belvedere - 62 m. Reprezinta un complex monahal remarcabil prin faptul ca aici este concentrata arta cioplitului in lemn din Tara Maramuresului. Manastirea cuprinde mai multe constructii, toate realizate cu mult gust, sub indrumarea staretei Filofteia Oltean.
adjust

Ieud

Este una din cele mai vechi asezari ale Maramuresului - locuita din timpuri stravechi de dacii liberi si de romani. Biserica din dealul Ieud, denumita si Biserica din Deal sau Biserica Balcului, este considerata ca fiind cea mai veche constructie de acest fel din Maramures (1364).